4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Yaralı şahine sahip çıktılar

Konya'da 10 yıldır arazilerine gelen şahini bu yıl yaralı olarak bulan vatandaşlar, bir hafta evlerinde besledikten sonra veterinere getirerek tedavisini yaptırdı. İlk tedavisi yapılan şahinin kanadı çıkık olduğu için pazartesi günü röntgeni çekilecek.

Konya'nın Altınekin ilçesinde çiftçilik yapan Sırrı Bolat, duyarlılık göstererek 1 hafta önce tarlalarının yanında buldukları yaralı şahini özel bir veterinere götürerek ilk tedavisini yaptırdı. Yapılan ilk tedavinin ardından Bolat, şahinin iyileşmesi için hafta içinde Veterinerlik Fakültesi veya Hayvanat Bahçesi'nde verecek.

10 yıldır sürekli olarak aynı şahinin tarlalarına geldiğini belirten Bolat, "Bu yıl şahini yine tarlamızın yanına gelmişti ancak uçamadığını fark ettik. Şahini yakaladığımızda kanadından yaralı olduğunu ve bir kanadının düşük olduğunu fark ettim. Tahminim yüksek gerilim hatlarına kanadı değdiği için yaralanmıştı. İyileşmesi için kardeşimle beraber evde bir hafta ciğerle besledik. İyileşmeyince dayanamayıp veterinere tedavisi için getirdik. İlk önce resmi yerlere başvurmak istedik ama kapalı olduğu için ulaşamadık. Şahinin iyileşmesi için pazartesi günü Veterinerlik Fakültesi veya Hayvanat Bahçesi'ne teslim edeceğiz" dedi.

Şahinin ilk tedavisini yapan Veteriner Ceyda Kurt, "Şahinin sağlık durumu iyi. Biz şu anda yaralarını temizledik ve pansuman yaptık. Yalnız bir kanadında muhtemelen çıkık var. Kesin teşhisin konulması ve tedavisine devam edilmesi için röntgeninin çekilmesi gerekiyor. Bundan sonra duyarlılık örneği gösteren vatandaşımız, şahini Veterinerlik Fakültesine götürerek tedavisinin tamamlanmasını sağlayacak" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 11:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?