7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yardıma muhtaç aileye yardım

YARDIMA MUHTAÇ AİLEYE DEVLET YARDIMI

Konya'nın Akşehir ilçesinde 22 yıldır yaşam mücadelesi veren baba ile zihinsel engelli oğluna Akşehir Kaymakamlığı yardım elini uzattı. Aileye yeni bir ev ve çocuğa bakması için yardımcı tutulması sağlanacak.

Akşehir'in Kuşçu Mahallesi Çarşı Sokak'ta harabe bir binada oturan 67 yaşındaki Kemal Demiröz ve zihinsel ve fiziksel engelli oğlu Ali Demiröz, 22 yıldır yaşam mücadelesi veriyor. Durumu öğrenen Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, aileye yardım için çalışma başlattı. Aileyi evinde ziyaret eden Kaymakam Katırcı, baba ile oğlunu yeni bir eve taşıyacaklarını ve engelli Ali Demiröz'ün bakımı için bir bakıcı tutulacağını belirtti. Aileye kaymakamlık olarak zaten uzun süredir yardım edildiğini ifade eden Ahmet Katırcı, "Burada mağdur bir aile yaşıyor. Biz devlet olarak zaten onlara yeterince sahip çıkıyorduk. Ancak birisi yaşlı, diğeri de özürlü olunca bakımları zor oluyor. Bu sebeple daha iyi bir yere taşınmalarını sağlayacağız. Onlar artık devletimizin kanatları altında" şeklinde konuştu.

22 yıl önce eşinin ölümüyle zihinsel engelli oğluyla birlikte yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden baba Kemal Demiröz, "Oğlum doğuştan engelli. Ben yaşlandım ve kendime bile zor bakıyorum. Oğlumun bakımı çok zor. Maddi ve manevi anlamda çok zorlanıyorum. Bize yardım elini uzatan kaymakamımızdan Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 17:31:01
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 17:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?