6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yarın Dünya Diyabet Günü

KONYA'DA 14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle Konya'da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Dünya Diyabet Günü nedeniyle bir grup Tip 1 Diyabet Hastası genç Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci'yi makamında ziyaret etti.

 14 Kasım Dünya Diyabet günü nedeniyle Türkiye'de diyabet hastalığına dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Dr. Hasan Küçükkendirci, "Bu gün nedeniyle bu hastalık konusunda gündem oluşturmak, vatandaşları tanı ve tedavi hakkında bilgilendirmek ve insanlarda bu hastalığa karşı bir farkındalık oluşturmak için bazı etkinlikler düzenlenecek. Bugün de Tip 1 Diyabet hastası olan ve bu hastalıkla çocukluğundan beri yaşayan gençlerin ziyareti beni mutlu etmiştir. Bugün Türkiye'de 6 milyon, Konya'da ise 150 bine yakın diyabet hastası var. İnsanlar bunu bir hastalık değil, bir yaşam biçimi olarak algılarsa hayat kaliteleri daha da yükselecektir" dedi.

Diğer etkinlik ise, Diyabet Cemiyeti Konya Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Bir alışveriş merkezinde stant açan şube görevlileri, isteyen vatandaşların tansiyon, boy-kilo ve kan şekeri ölçümlerini ücretsiz gerçekleştiriyor. Şube Başkanı Doç. Dr. Sait Gönen, Diyabet Cemiyeti Konya Şubesi olarak 14 Kasım Dünya Diyabet Günü çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Bu etkinlikler çerçevesinde iki alışveriş merkezinde kurduğumuz standlarda isteyen vatandaşların kan şekeri, kan basıncı ve metabolik sendromlarını kontrol ediyoruz. Üç gün sürecek olan bu etkinliğimize bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

KONYA'DA 14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 15:33:03
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 15:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?