7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yasağın kapsamı genişliyor

Türkiye'nin en önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden olan Beyşehir Gölü'nde 15 Mart tarihinde başlayan avlanma yasağının kapsamı 1 Nisan'dan itibaren genişliyor.

15 Mart tarihinde başlayan sudak balığı avlanma yasağına 1 Nisan'dan itibaren sazangillerin yasağı da ekleniyor. Buna göre 1 Nisan-31 Haziran 2008 döneminde Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avlanması tamamen yasak kapsamına giriyor. Yasak nedeniyle yarından itibaren gölde motorlu tekne sesleri duyulamayacak, balıkçı kayıkları alınan karar gereğince önceki yıllarda olduğu gibi karaya çekilecek.

Bu arada, yarından itibaren başlayacak avlanma yasağı nedeniyle balıkçıları da bir telaş sardı. Beyşehir Gölü'ne serdikleri binlerce metre ağı toplamanın derdine düşen balıkçılar, yasak dönem girmeden av malzemelerini kıyıya taşımak için mücadele veriyor. Kıyıya getirilen ağlar bakımı yapıldıktan sonra çuvallanarak evlere götürülüyor. Beyşehirli balık avcıları, her balıkçının gölde onbinlerce metreye varan ağı bulunduğunu, bunları toplamanın zaman aldığını belirterek, “Ağlarımızı kıyıya taşıma konusunda zorlanıyoruz. Yasak 1 Nisan'da başlıyor ama, ağlarımızı toplama konusunda yetkililerin bizlere biraz zaman tanıyacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştular.

Beyşehirli balıkçı Gürkan Yılmaz da, kendilerine bu sürenin tanınacağına inandığını belirtirken, yasak dönem nedeniyle ekonomik sıkıntı içerisine gireceklerini söyledi. Beyşehir Gölü'nde avlanma yasağının çok erken başladığını savunan Yılmaz, “Bu yasak 15 gün sonra başlamalı. Çünkü, balığın üremi mevsimi ancak 15 gün sonra başlar. Tam para kazanacağımız dönemde av yasağı başlıyor, sıkıntıya düşüyoruz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 14:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?