7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yaşanan kabus dolu anları anlattı

Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde üç katlı kız öğrenci yurdunun çökmesinin ardından ilk kurtulanlardan olan Merve Avcı, yaşadıklarını anlattı.

Sabah saatlerinde namaza kalktıkları sırada bir arkadaşlarının lambayı yakmak için düğmeye bastığını anlatan 13 yaşındaki Merve Avcı, "O sırada bir gürültüyle patlama oldu. Patlama sırasında ben ve 6 arkadaşım ek binadaydık. Patlamayla birlikte duvarların pencerelerin yıkıldığını gördüm. Kıvılcımları gördüm. Ben ve 6 arkadaşım kolonların yanındaydık ve yaralı kurtuduk. Benim yanımdakilerin sağlık durumları çok kötü değil. Patlamadan sonra vatandaşları yardıma çağırmak amacıyla silah attıklarını duydum.

Vatandaşlar bizi kurtarmaya geldiler. Bazı arkadaşlarımızın üzerine düşen malzemelerle enkaz altında kaldıklarını gördük. Benim sırtıma da bir parça düştü ve sırtımdan yaralandım. Kaşımın açıldığını sonradan fark ettim. Ondan sonra 6 arkadaşımla birlikte dışarı çıkmayı başardık" dedi. Avcı, kendileriyle birlikte binada 6 personel olduğunu belirtti.

Merve Avcı'nın amcası olan Orta Mahalle Muhtarı İbrahim Avcı ise "Saat 4 gibi patlama oldu. Patlamanın şiddetiyle evimiz de sallandı. Olay yerine gittiğimizde ortalık paramparçaydı. Yurtta kalan kızım Şehnaz Avcı'dan haber alamadım. Hala kayıp" dedi.

ENKAZDAN KENDİ KIZININ CANSIZ BEDENİNİ ÇIKARDI

Kızını enkazda kaybeden Mustafa Karaalp ise patlamayla birlikte kurtarma çalışmalarına kendisinin de katıldığını ve kızını ölü olarak bulduğunu söyledi. Karaalp, "Çocuklar namaza kalkmış. Gaz kaçağından dolayı patlama olmuş" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 17:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep kürşat IP: 81.213.174.xxx Tarih : 1.08.2008 19:14:14

bizim ülkemizde insan canı bu kada işte ucuz sadece denetleme alanı eğitimi bina çöktümü başlıyolar soruşturmalara.eğitime para yok ona para yokı buna para yok o denetlenmez bu denetlenmez tmm bir insan tacirliği yapıyorlar.bizler insan olduğumuzdan şüpe duymalıyız