6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yaşlı çift soba kurbanı oldu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen yaşlı çift hayatını kaybetti.

Olay, ilçeye bağlı Yeşildağ beldesi Kömürcü Mahallesi Bayındır Sokak No 1'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki katlı evin birinci katında yaşayan Cemal (75) ile Ümmü Seyitalioğlu (69) çiftinin 2 gündür evden dışarı çıkmaması üzerine aynı sokakta oturan kızı Emine Koca şüpheye düştü.

Evin bahçesine gelen ve kapının kilitli olması üzerine anne ve babasına dışarıdan seslenen kızı herhangi bir cevap alamayınca, yattıkları odanın pencere camını kırdı. İçeride yatan anne ve babasının cansız bedenini gören kızı, sonradan odadan yükselen cesed kokuları üzerine durumu eşine haber verdi. Güvenlik güçlerine durumu bildiren yakınlarında, yaşlı çiftin ölüm nedeni konusunda endişeli bir bekleyiş başladı.

Beyşehir Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerine gelmesi üzerine evin kapısı açılıp içeri girilirken, yapılan incelemede oda içerisinde kömür yakılan soba bulunması nedeniyle yaşlı çiftin sobadan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenme ihtimalinden şüphe edildi. Bu arada, çiftin balık yediğinin anlaşılması
üzerine gıda zehirlenmesi ihtimali de akıllara geldi.

Anne ve babasının cenazesi evden çıkarılırken kızı Emine Koca ve yakınları da sinir krizleri geçirdi. Yaşlı çiftin cesedi cenaze aracıyla Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsi sonucunda çiftin kesin ölüm nedeninin sobadan sızan karbonmonoksit gazı olduğu belirlendi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 12:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?