30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Yaşlı çiftin katiline çifte müebbet

YAŞLI ÇİFTİ ÖLDÜREN KATİLE İKİ KEZ MÜEBBET

Konya'da yaşlı bir çifti öldürüp, kadının kolundaki bilezikleri alan cinayet zanlısına iki kez ağırlaştırılmış müebbet ile gasp suçundan da 12 yıl hapis cezası verildi. Zanlının cezaları ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, müebbede, 12 yıl hapis ise 10 yıla indirildi.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen gasp cinayeti davasına tutuklu sanık Mevlüt Ünüvar ile avukatı katıldı. Mahkeme heyeti eksikliklerin giderildiğini belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında sanık Mevlüt Ünüvar'ın, daha önce evlerini boyadığı Sebahattin ve Makbule Gülcan çiftini planlayarak öldürüp, kadının kolundaki 15 adet altın bilezikleri gasp ettiğini, bu nedenle TCK'nin 82 /1 maddesi gereğince bir suçu gizlemek için delilleri ortadan kaldırmak, başka bir suçun

işlenmesini kolaylaştırmak ve yakalanmamak için adam öldürme suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini, TCK'nin 149/1 maddesi gereğince yağma suçundan 15 yıl hapis cezası verilmesini talep etti. Son sözü sorulan sanık Mevlüt Ünüvar ise, "Diyeceğim bir şey yok" dedi.

Mahkeme heyeti ise, sanığa kasten adam öldürme suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiklerini, bu cezayı TCK'nin 62. maddesi gereğince müebbede indirdiklerini, gasp suçundan ise 12 yıl hapis cezası verip, bu cezayı da 10 yıla düşürdüklerini açıkladı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 30 Mayıs 2010 tarihinde merkez Meram ilçesi Pirebi Mahallesi Çam İçi Sokak Huzur Apartmanı'nda meydana gelmişti. Hollanda'dan Konya'ya gelen Sebahattin (76) ile Makbule Gülcan (74) çifti, vücutlarının 6'şar yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmuş ve kadının kolundaki 15 adet 40 bin TL değerindeki bileziklerinin alındığı belirlenmişti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri yaptıkları çalışmada, cinayeti Gülcan çifti Hollanda'dan gelmeden önce evi boyayan Mevlüt Ünüvar'ın (31)

işlediğini olduğunu ortaya çıkarmıştı. Her yıl yaşlı çiftin evlerini boyadığı için tanıdığını belirten zanlı Mevlüt Ünüvar, "Boyayı yaptıktan bir kaç gün sonra 450 TL olan karşılığını aldım. Paraya ihtiyacım olduğu için Çarşamba günü akşam evlerine gittim. Sebahattin amcadan 5 bin euro borç istedim. O da bana veremeyeceğini söyledi ve kahve suyu koymak için mutfağa gitti. Ben de arkasından giderek bıçaklayıp öldürdüm. Daha sonra içeride oturan eşini bıçakladım ve kolundaki bilezikleri aldım" demişti.

YAŞLI ÇİFTİ ÖLDÜREN KATİLE İKİ KEZ MÜEBBET
YAŞLI ÇİFTİ ÖLDÜREN KATİLE İKİ KEZ MÜEBBET
YAŞLI ÇİFTİ ÖLDÜREN KATİLE İKİ KEZ MÜEBBET
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 13:44:05
Güncelleme :5 Nisan 2011 Salı 18:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?