30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Yaşzedeler yasadan memnun değil

YAŞZEDELER KENDİLERİ İÇİN ÇIKAN YASADAN MEMNUN DEĞİL

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları neticesi ordudan uzaklaştırılan subay ve astsubaylardan oluşan Adaleti Savunanlar Derneği üyeleri, TBMM'ye sunulan Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'ndan memnun olmadıklarını söyledi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında üyeler adına açıklama yapan Adaleti Savunanlar Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Kanmaz, mevcut tasarının YAŞ mağdurlarını kapsadığını ancak YAŞ mağdurlarının daha da mağdur olmaması için tasarıdaki bazı maddelerin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Meselenin yasama organı yani mecliste çözülmesi gerektiğini dile getiren Mehmet Kanmaz, "Mevcut tasarının kapsamı dardır. Kapsam 'YAŞ ve veya idari kararla' denilerek üçlü, ikili ve bakan onaylı

ayırma işlemlerini de kapsamalıdır. Sadece TSK'dan kesinleşmiş yargı kararı ile çıkarılanlar kapsam dışında bırakılmalıdır. Yargıya kapalı işlemler demek de kapsamı daraltır. Bütün idari işlemler dahil edilmelidir" dedi.

"ÖZLÜK HAKLARIMIZI İSTİYORUZ"

Tasarıda mağdur edilen personelin özlük haklarının geri verilmediğini de ifade eden Kanmaz, "Haksız işlemden dolayı maruz kalınmış maddi zarar ödenmiyor. İşlem haksız ise, zarar kişinin üzerinde bırakılmaz, bu zararı kamu paylaşır. İlişik kesilme tarihinden, kanunun çıktığı tarihe kadar geçen süre içinde, emsaline ödenen maaş ve tazminatların toplamı kişilere ödenmelidir. Ayrıca, tesis edilen işlem bütün sonuçları ile kaldırıldığı, kanunda hükme bağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

Tasarı kapsamına 12 Eylül 1971 ve 1980 mağdurlarının da alınması gerektiğini ifade eden Kanmaz, "Bizler milletin gözünde itibarımız iade edilmiştir. Ancak bu tasarıda iade-i itibarımızın tam manasıyla geri verilmediğini düşünüyoruz. Dediğimiz kısımlarda değişiklikler yapılırsa hakkımızın tam manasıyla iade edildiğini söyleyebiliriz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2011 Salı 13:54:01
Güncelleme :22 Şubat 2011 Salı 14:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?