6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yatak odasından 1 milyon YTL çıktı!

Konya’da yürütülen ’Okyanus’ operasyonunun üçüncü dalgasında ’ihaleye fesat karıştırdığı’, ’rüşvet aldığı’ ve ’çıkar amaçlı suç örgütü yöneticisi’ olduğu iddiasıyla 33 kişiyle gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın Meram İlçesi Eğitim Fakültesi Kampusu’nda bulunan ve Rektörlük Lojmanı olarak kullanılan villada detaylı arama yapıldı.

Villada bazı önemli evrakla birlikte, yatak odasında yüksek miktarda para bulundu. Yatak odasındaki çekmecelerde saklanan ve yarıdan fazlası dolar ve euro olan yaklaşık 1 milyon YTL tutarında paraya, rüşvet parası olduğu iddiasıyla polis el koydu.

Al gülüm ver gülüm durumu

Gözaltına alınan 34 kişi arasında bulunan Kahramanmaraş Devlet Hastanesi radyoloji uzmanı Dr. Bekir Börekçi hakkında ise şaşırtıcı iddialar ortaya atıldı. İddialara göre, Dr. Börekçi, kardeşi Ahmet Börekçi ile tıbbi görüntüleme cihazları satan şirket kurdu ve çalıştığı hastanenin ihale komisyonunda görev alarak şirketi üzerinden cihaz sattı. Dr. Bekir Börekçi’nin ortağı olduğu şirkete hastaneden ihaleler verildiği, görüntüleme cihazlarının Türkiye dağıtımını da Okyanus Şirketler Grubu’nun yaptığı belirtildi.

Özel Mahkeme’ye havale

Bu arada gözaltında sorgulanan 34 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından Adana’ya gönderilecek. Adana Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak olan ve Adana Cumhuriyet Savcılığı’nın emriyle gözaltına alınan 34 zanlının perşembe günü Adana’ya götürülmesi bekleniyor.

DHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 09:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?