6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yatırımcıların yeni gözdesi: Arsa

Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, ileriye dönük yatırım yapmak isteyen yatırımcının tercihini artık konut yerine arsa almaya yönelik olarak değiştirdiğini belirtti.

Özellikle ekonomik krizin ardından giderek düşen konut fiyatları, ileriye dönük yatırım yapmak isteyenleri başka tercihler yapmaya itiyor.

Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, 2008 ve 2009 yılının konut ve arsalarda yatırımcılar için fırsat yılı olduğunu belirterek, "Çünkü 2005-2006 ve 2007 yıllarında konut fiyatları tavan yaparak piyasa değerinin yüzde 30-35 üstüne çıkmıştı. Kriz ile birlikte yükselen bu fiyatlar gerçek seviyesine indi. Bu yatırımcıya olumlu olarak yansıdı. Ancak konut
fiyatlarındaki düşüşe rağmen yatırımcı arazi alımını daha çok tercih ediyor. Özellikle belediye tarafından yeni açılan caddeler ve gelişmekte olan mahallelerde bulunan arsalara büyük talep var. Son zamanlarda ise TOKİ tarafından yaptırılan konutların çevresindeki araziler adeta kapışılıyor diyebilirim" dedi.

Yola yakın ve imara açılacak olan arsaların daha kıymetli olduğunu da dile getiren Çakır, arsa alacakların bu konularda bir araştırma yapıp ona göre arsa almasının yararlı olacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 11:30:16
Güncelleme :4 Haziran 2009 Perşembe 11:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?