4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Yatsı ve sabah namazına tazminat

İmamlar yatsı ve sabah namazı için tazminat istiyor... 

Merkezi Konya'da bulunan Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN), günün 18 saati görevleri gereği camilere bağımlı oldukları gerekçesiyle Hükümete sunulmak üzere yatsı ve sabah namazları için imamlara tazminat ödenmesini öngören bir dosya hazırlıyor.

 DİVA-SEN Genel Başkanı Hüseyin Demirci, devlette döner sermayesi bulunan kurumların maddi getirileri nedeniyle el üstünde tutulduğunu belirterek, "Buna karşın imamlara, maddi getirileri olmadığı için bugüne kadar hep tüketici gözüyle bakılmış. Halbuki, imamlar ve diğer din görevlileri, toplumun ahlaki ve manevi yönünü kuvvetli hale getirerek önemli bir sorumluluğu yerine getiriyorlar" dedi.

Demirci, bugün ülke genelinde imamların temmuz-ağustos aylarında yaz kuran kurslarının açılması nedeniyle yıllık izin yapamadıklarını vurgulayarak, "Bunun dışında imamlar, haftalık izinlerini de kadro eksikliği nedeniyle kullanamıyorlar. Bir imam sabah namazı için en geç 04.00'de ayakta olması gerekiyor. Gün içinde diğer vakit namazlarını kıldıran imamların 22.00'de okunan yatsı namazını kıldırdıktan sonra en erken gece 23.00'da görevi tamamlanıyor. Buna rağmen, 20 yıllık bir imamın aldığı maaş 800-900 YTL arasında. Bu maaş, yerine getirdikleri görevleriyle kıyaslanırsa oldukça düşük" dedi.

Ekonomik anlamda bir iyileştirme için Hükümete sunulmak üzere bir dosya hazırladıklarını anlatan Demirci, dosyada sabah ve yatsı namazları için imamlara aylık 300 YTL tazminat ödenmesini istediklerini bildirdi.


ajanslar
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 12:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdurrahman çelebi IP: 85.106.235.xxx Tarih : 28.07.2007 17:38:42
kıldırdıkları beş vakit namaz onu da allah emri diye değil maaşı için kıldırıyorlar. benim teklifim asgari ücretli haftada 45 saat çalışıyor 585 ytl brut alıyor bunlar günde 4 saat çalışıp eksik mesai yapıyorlar. o zaman asgari ücretliye ayarlayıp maaşı aşagı çekelim. gece mesaisi verelim. ha unutmadan bazı imamların kıldırdığı namaz pek makbul değil gibi kimisi hem imam hem tefeci