6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yavru leyleği itfaiye kurtardı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir caminin kubbesindeki yuvasından düşen leylek yavrusunu itfaiye ekipleri kurtardı.

Beyşehir Merkez Çarşı Camii'nin büyük kubbesinde her yıl yuvalanan bir leyleğin yavrularından bir tanesi yuvadan düşerek sıcağın altında ölümle pençeleşince; çevreden olayı görenler vatandaşlar, itfaiyeye haber verdi. Cami önüne gelen itfaiye ekipleri cami kenarındaki park halindeki araçlar nedeniyle çalışamayınca devreye zabıta ekipleri girdi.

Zabıta ekiplerinin uyarısıyla bölgede bulunan park halindeki araçlar kaldırılırken, çalışmayan bir araç itilerek bölgeden uzaklaştırıldı. İtfaiye aracının caminin önüne yanaşarak kubbeye merdiven uzatmasının ardından bir görevli yavru leyleği kurtarmak için çalışmalara başladı ve sıcaktan baygın bir vaziyette cami tepesinde yatan yavru leyleğe ulaştı. İtfaiye görevlisi yavru leyleğin yanında bir de yılan leşine rastladı. Yavru leylek alandaki incelemenin ardından caminin üzerine uzatılan merdiven vasıtasıyla indirilirken yaşaması için bölgeye çağrılan Beyşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği ekiplerine teslim edildi.

Bu arada, bölgede itfaiyenin operasyonunu izleyen vatandaşlar da, sayısının fazla olması halinde bakamayan anne leyleklerin yavrularını yuvadan attığı yönünde ilginç bir inanışı gündeme getirdi. Kurtarma operasyonunu izleyen Hanım Sancar adlı bayan, "Bu yavru leyleği annesine vereceksiniz, annesi kabul etmezse, o leyleği yuvadan attı demektir. Anne istemiyor onu. Gördüğüm kadarıyla anne yavrusunu hiç umursamıyor, böyle kaygısız duruyor. Baktım ve ben öyle yorum yaptım" dedi.

Hanım Sancar, çözüm olarak ise konuya espirili bir şekilde yaklaşarak, "O zaman onu kimsesizler yurduna vereceksiniz" şeklinde konuştu. Operasyonu izleyen yaşlı bir vatandaş ise, itfaiyenin yaptığı hareketin doğru olduğunu belirtirken, "Annesi yavruyu yuvadan atmıştır. Yuvaya koyarsanız tekrar atar ve yavru ölür" diye konuştu.

İtfaiye görevlileri de, yavrunun büyük kubbeye düştüğü yerden tekrar yuvasına bırakılmasının zeminin kaygan olması nedeniyle zor olduğunu belirtirken, "O yüzden aşağıya indirdik. Zaten vatandaşlarımız da söylüyor. Annesi yuvadan atmış olabilir. Yaşaması için milli park görevlilerine teslim edeceğiz" diye
konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 18:14:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?