6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yaz makyajının püf noktaları

Uzmanlar, yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte özellikle bayanların makyaj tercihlerinde bir takım değişikliklere gitmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Uzmanlar, bayanların dikkat edecekleri birkaç ayrıntı ile yaz aylarında kalıcı ve güzel bir makyaj yapabileceklerini belirtiyor. Uzmanlara göre, yaz aylarında daha fazla nem kaybeden cilt, olduğundan daha fazla nemlendirilmeye ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle özellikle sahil kenarlarına giden bayanların güneşlenirken güneşin zararlı etkilerine karşı yüksek faktörlü güneş kremleri kullanmaları, güneşlendikten sonra da nemlendirici kremle vücutlarının kaybettiği nemi yeniden kazandırmaları gerekiyor.

Makyaj yapılacak cildin iyi nemlendirilmiş olması makyajın kalıcılığı ve görselliği bakımından önem arz ediyor. Makyaja başlamadan önce eğer yağlı bir cilde sahipseniz temizleyici olarak jellerin tercih edilmesi, normal bir ciltse her zaman kullanılan temizleme ürünlerine devam edilmesi uygun oluyor. Kuru bir cilde sahipseniz makyaj öncesi cildin iyice temizlenmesi ve kuru ciltler için uygun olan nemlendiricilerin kullanılması gerekiyor.

Uzmanlara göre, ayrıca göz çevresi bayanların en hassas bölgesi ve bu bölge sıklıkla nemlendirilmeye ihtiyaç duyuyor. Göz çevresini nemli tutabilmek için gece ve gündüz nemlendirici göz kremi kullanılması öneriliyor. Yaz aylarında bayanlar fondöteni fazla kullanmazken, kuru bir cilde sahip bayanların gece makyajında tercih edebileceğini ifade eden uzmanlar, göz makyajında kaş rengine uygun tonda göz farı tercih edilebilirken, dudak makyajında rujun rengi kadar dudağı nemlendirmesi ve beslemesine de dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 11:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?