6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yeni doğan bebeğe havadan müdahale

YENİ DOĞAN BEBEĞE HAVADAN MÜDAHALE

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yeni doğan bir bebek için ilk defa 112 ambulans helikopter seferber oldu.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Devlet Hastanesi'nde bugün saat 10.30 sıralarında 38 haftalık olarak sezaryenle dünyaya gelen bir bebeğin doğum asfiktik (doğumda oksijensiz kalma) nedeniyle hayati durumu kritikleşince havadan sevk talebinde bulunuldu. 23 yaşındaki anne Dudu Harmankaya'nın ilk bebeğini de aynı şekilde kaybettiğini öğrenen doktorlar, Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile iletişime geçerek, 112 ambulans helikopterin ilçeye sevk edilmesi talebinde bulundu.

Konya'daki hastanelerde kuvözlerin yetersiz olması nedeniyle Isparta'daki özel bir hastaneye sevk edilmesi kararlaştırılan bebek için Konya'dan gelen ambulans helikopter, Beyşehir 75'nci Yıl Cumhuriyet Stadyumu'na indi. Beyşehir Devlet Hastanesi'nden 112 ambulansı ile küvöz içerisinde stadyuma getirilen bebek, büyük bir dikkatle helikoptere nakledilerek yine hava aracındaki küvöz içerisine yerleştirildi.

Minik bebek için yaklaşık 22 dakika sürmesi beklenen Isparta yolculuğu başladı. Konya'da hizmet vermeye başlayan 112 hava ambulansı Beyşehir'de ilk kez bir vakaya müdahale ederken, Beyşehir'den küvöz yetersizliği nedeniyle son birkaç ay içerisinde 3 vakanın daha Isparta'ya karayoluyla nakledildiği öğrenildi.

YENİ DOĞAN BEBEĞE HAVADAN MÜDAHALE
YENİ DOĞAN BEBEĞE HAVADAN MÜDAHALE
YENİ DOĞAN BEBEĞE HAVADAN MÜDAHALE
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 15:39:04
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 17:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?