6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yeni eğitim yılı başladı

Konya'da 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı Anıt Alanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Anıt Alanı'nda düzenlenen törene AK Parti Konya Milletvekilleri Ali Öztürk ve Ayşe Türkmenoğlu, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenci ve öğretmenler günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı.

Okunan şiirlerin ardından kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, 34 bin birinci sınıf ve 18 bin okul öncesi eğitim alacak çocuğun 1 hafta önce eğitime başladığını belirterek, "Konya olarak 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılına fiziki ve öğretmen eksikliklerinin büyük kısmını tamamlamış olarak giriyoruz. Bugün 420 bin öğrencimiz ders başı yapıyor ve 18 bin öğretmenimiz öğrencilerimizin iyi bir eğitim alabilmesi için bir eğitim-öğretim yılı boyunca ter dökecek. Konya olarak derslik konusunda çok büyük adımlar attık. Şu an itibariyle Konya'da bin 260 okulda 13 bin 700 dersliğimizle öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Hayırseverlerin de desteğiyle bu sayının giderek artacağına eminim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 12:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?