2
Mayıs
2024
Perşembe
KONYA

Yeni evlilere 3 çocuk tavsiyesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yeğeni Yavuz Erence'nin oğlunun nikah törenine katılarak yeni evlenen çifte 3 çocuk tavsiyesinde bulundu.

Bir dizi incelemede bulunmak üzere Konya'ya gelen Bakan Binali Yıldırım, Konya Şeker A.Ş Genel Müdürü olan yeğeni Yavuz Erence'nin oğlu Mehmet Erence'nin nikah törenine katıldı. Tayat Düğün Salonu'nda düzenlenen düğün merasimine Bakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Pankobirlik Başkanı ve Konya Şeker A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ile davetliler katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in kıydığı nikahta Bakan Yıldırım erkek tarafının, Vali Aydın Nezih Doğan, Vali Süleyman Kahraman, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı ve Başkar Recep Konuk'un kız tarafının şahidi oldu. İmzaların atılmasının ardından bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, evliliğin ve hayatın uzun ince bir yol olduğunu belirterek, "Eğer Aşık Veysel bugün yaşasaydı, 'Uzun Duble Bir Yoldayım' derdi. Evliliğin sırrı peki demesini bilebilmektir. Hangi taraf hiddetlenirse karşı taraf peki diyip alttan alacak. Evlatlarımızın tahtını yapabiliriz ama bahtını yapamayız. O yüzden bahtları açık olsun" dedi.

BAŞBAKAN'IN 3 ÇOCUK TAVSİYESİNİ HATIRLATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her ailede en az 3 çocuk olması tavsiyesini evli çifte hatırlatan Yıldırım, "Damat sanki kendi doğuracakmış gibi rahatça tamam diyebiliyor. Asıl gelin hanımın ne dediği önemli? Allah ikisinin de yollarını, bahtlarını açık eder inşallah" şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım konuşmasının ardından gelin hanıma vermesi için evlilik cüzdanını damada verdi. Bakan Yıldırım, aile fotoğrafı çekilmesinin ardından Yüksek Hızlı Tren Ankara'ya gitmek üzere Konya Garı'na hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2012 Cumartesi 23:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?