5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Yeni imar affına tepkiler büyüyor

Şehir Plancıları Odası Konya Şubesi Başkanı Fatih Yılmaz, artık kaçak yapılaşmayı özendiren imar afları istemediklerini bildirdi.

Şehir Plancıları Odası Konya Şubesi Başkanı Yılmaz yaptığı açıklamada, geçmişten günümüze yapılan çok sayıda imar affının gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmayı artırdığını ifade etti. Bu afların kentlerdeki yapılaşmada sağlıksızlık ve düzensizlik oluşturduğuna vurgu yapan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu sağlıksızlık ve düzensizlik sonucu, kent mekanına bir rant aracı olarak yaklaşılmıştır. Şehir Plancıları Odası olarak artık kaçak yapılaşmayı özendiren imar afları istemiyoruz. Bu aflar sonucu, dere yatakları, su havzaları, orman alanları yapılaşmıştır. Oysa, doğal, kültürel, tarihi yapımıza uygun bütüncül kapsamlı bir kentleşme politikası oluşturmalıyız. Belediyelerimiz oluşturacağı politikalar çerçevesinde, kaçak yapılaşmaya karşı mutlak önlem almalıdır. Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde çıkarılan 12 Ekim 2004 tarihli ve 25611 Sayılı TCK ile imar kirliliğine neden olma, ruhsat olmadan yapı yapan ve yaptıran veya göz yumanlar hakkında bir yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı belirtilmiştir. Buradan tüm vatandaşlarımızı ve Belediyelerimizi uyararak hapis cezası ile sonuçlanacak kaçak yapılaşma gibi kentlerimizin sağlıksız ve düzensiz gelişmesine sebep olan uygulamalara girişmemesini istiyoruz. Ayrıca, kaçak yapıya su, elektrik ve telefon bağlantısı yapılmasına müsaade edenler de aynı şekilde cezalandırılacaktır. Kaçak yapı yerine tüm vatandaşlarımızın ruhsatlı yapı yaparak çağdaş, modern yaşama mekanlarına kavuşmalarını arzu ediyoruz

Konya
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 14:26:32
Güncelleme :20 Aralık 2004 Pazartesi 14:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?