6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yeni Kültür Park yazın hizmette

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve eski Fuar Alanı ve çevresini kapsayacak olan yeni Kültür Park'ın Konya ve Konyalıya yeni bir soluk getireceği bildirildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni parkın 2009 yılı yaz aylarında tamamlanacağını ve bu yeni parkla insanların şehir merkezinde soluk alabilecekleri yeni bir mekana kavuşacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde başlayan çalışma kapsamında Kültür Park içindeki yeşil alan miktarını artırarak yeni yaya yolları ile yaya ulaşımını daha rahat hale getireceklerini kaydeden Başkan Akyürek, "Park içindeki Dede Bahçesi, tarihi yapısı korunarak yeni ilavelerle geçmişteki anlamlı günlerine kavuşturulacak. Havuz yeniden elden geçirilecek. Amfi tiyatronun yeri değiştirilerek başka bir noktaya yeniden yapılacak. Park; lunaparkı, çay bahçeleri, sosyal alanları ile daha güzel bir hale gelecek" dedi.

Yapılan çalışmanın en önemli noktalarından birinin Alaaddin Tepesi ile iş merkezleri arasında oluşturulacak güvenli yaya aksı ile Fuar Alaaddin girişi Abdülezel Paşa Caddesi üzerindeki otobüs duraklarının yerinin değiştirilmesi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, ayrıca park içine içinde 112 Acil Servis, Polis ve Zabıta noktası bulunan bir hizmet binası yapmayı da planladıklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 14:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?