6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yeni öğretim yılı başladı

KONYA’DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Konya’da, 2010 – 2011 Eğitim ve Öğretim Yılı düzenlenen törenle başladı.

İlköğretim Haftası kutlamalarının da yapıldığı tören, Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin’in çelenk sunması ile başladı.

AK Parti Konya Milletvekili Ali Öztürk, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende saydı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Hüseyin – Sevim Köroğlu İlköğretim Okulu'nda devam eden törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, 250 okulda 420 bin öğrencinin 20 bin öğretmenle ders başı yaptığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya’nın eğitimde belli bir çıtayı yakaladığını ve en son yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında ilk 10 öğrenci arasında 4 Konyalı öğrencinin yer almasının bunun bir göstergesi olduğunu belirtti. Yerel yönetimlerle Milli Eğitim Müdürlüklerinin işbirliği içinde çalışarak okulların fiziki problemlerini çözüme kavuşturduğunu ifade eden Akyürek, “Konya’da daha önce 70 kişilik sınıflarda eğitim verilirken bugün ortalama 40 kişilik sınıflarda eğitim yapılıyor. Okul sayımızın artmasıyla bu rakam daha da aşağıya düşecektir. Ancak daha birçok yeni okula ihtiyacımız var. 4 yılda 16 milyon lira harcayarak okulların çevre düzenlemesini sağladık” dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, il genelinde yaptırdıkları okullardan dolayı hayırseverlere teşekkür etti. Hayır işinin bütçe değil gönül işi olduğunu kaydederek, herkesi gönül işine davet eden Vali Doğan, öğrencilere de yeni dönemde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından okul binasını yaptıran hayırsever Hüseyin – Sevim Köroğlu çiftine onur belgesi ve plaket verilirken okulun resmi açılışı kurdele kesilerek yapıldı.

KONYA’DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
KONYA’DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 12:59:00
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 17:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?