30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Yeni şifre "Manita"

HIRSIZLARIN YENİ ŞİFRESİ

Çökertilen hırsızlık şebekesinin çalışma sistemi polis tarafından çözüldü.

Yapılan operasyonda Konya grubunun lideri olarak yakalanan İbrahim K.'nin (41), 10 kişilik ekibi ile yüklü miktarda para bulunan iş yerlerinin tespitini yaptıkları ve İstanbul'daki örgüt lideri Mehmet Can G.'ye "Küçük ve büyük manitalar var gelin" şeklinde bilgi verdiği ortaya çıktı.

Haberi alan örgüt lideri Mehmet Can G. ise bir dakikada kasa açabilen 5 kasa hırsızı ekibiyle geldiği ve hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği

öğrenildi. Benzer şekilde Konya'nın ilçelerinden sorumlu Şahin E.'nin de köylerde yer tespiti yaparak, örgüt liderine ilettiği ve bu yolla hayvan hırsızlığı yaptıkları polisin çalışmasında belirlendi. Hırsızlık yapan şüphelilerin aynı zamanda güvenlik kameralarının kaydettiği bilgisayar kasalarını da çalarak imha ettiği bildirildi.

27 HIRSIZLIK OLAYI ORTAYA ÇIKARTILDI

Konya polisinin çökerttiği hırsızlık şebekesinin 4 ay içerisinde 27 ayrı olaya karıştıkları ve 300 bin TL kazanç elde ettikleri tespit edildi. Şüphelilerin, Konya'da 12, İzmir'de 1, Ankara'da ve Isparta'da 2 çelik kasa hırsızlığı, 2 bankadan internet üzerinden dolandırıcılık, Türkiye'den Yunanistan'a göçmen kaçakçılığı ve çok sayıda oto hırsızlığı yaptıkları iddia ediliyor. Adliyeye sevk edilen 19 şüphelinin de hırsızlık suçundan kaydının olduğu öğrenilirken, bu şüphelilerin hırsızlık yaparken önce otomobil çaldıkları, çalıntı otomobillerle hırsızlıkları gerçekleştirdikleri ifade ediliyor.

Yakalanan şüphelilerin ifadesi alınmasının ardından Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek organize suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, iş yerlerinden kasa hırsızlığı, oto hırsızlığı, hayvan hırsızlığı, dolandırıcılık, göçmen kaçakçılığı olmak üzere toplam 27 suçtan Adliyeye sevk edildi

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 12:46:05
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 13:16:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?