4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Yenidoğanlılar doyasıya eğlendi

Konya'nın Beyşehir İlçesi Yenidoğan Beldesi'nde, Yenidoğanlılar'ı biraraya getiren şenlikte ilginç ve renkli görüntüler yaşandı. 

Mesire alanındaki şenliğe Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Ünaldı ve Harun Tüfekçi, Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, çevre belde belediye başkanları ile kalabalık bir davetli grubu katıldı. 

Sema gösterileri ve Mustafa Topal'ın seslendirdiği ilahilerle devam eden şenlikte, Yenidoğan İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösterileri de yer aldı. Şenliğin yarışmalar bölümü ise oldukça ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Gözleri bağlanan çocuklar, elleriyle dokunarak önlerinde sandalyelere oturan kişiler arasından dedelerini bulabilmek için yarıştı. Yarışmada, sandalyeler arasında oturanlar arasında Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, Yenidoğan ve bazı belde belediye başkanları da yer aldı. Yarışmacı çocuklara saat ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 

Şenlikte en ilginç yarışmalardan birisi ise eşek arabası yarışması oldu. Yarışmaya iki eşek arabası katılırken, Karakaçan adlı eşeğiyle yarışan Hacı Mehmet Filiz birinci oldu. Ancak, daha sonra her iki yarışmacı da birinci seçilerek para ödülü olan 50 YTL paylaştırıldı.Yarışmacılara bir de saat hediye edildi. 

Şenlikte çalışan traktörleri çeken Yenidoğanlılar'ın güç denemesi de renkli görüntüler oluşturdu. İlk denemeye Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz ile Yenidoğan Belediye Başkanı Mehmet Sağ da katıldı. Urganla traktörü çekmeyi başaran Yenidoğanlılar, bu defa da önlerine konan daha güçlü 2 traktörü çekmek için ter döktü. Tekbir seslerinin ardından başlayan mücadelede, urgana tüm gücüyle asılan Yenidoğanlılar, önlerinde çalışan iki traktörü çekerek güç denemesinden başarıyla çıktı. 

Şenlikte büyüklerin bisküvi yeme yarışması da yapıldı. Bisküvileri bitirdikten sonra ıslık çalmayı başaranlara çeşitli ödüller verildi. Etkinlikte, Yenidoğan Beldesi'ne hizmetlerde katkısı olanlarla protokol mensuplarına birer plaket ve Yenidoğan resminin yer aldığı duvar saati de takdim edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 11:55:22
Güncelleme :17 Ağustos 2006 Perşembe 10:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal geyikçi-köçek IP: 81.215.7.xxx Tarih : 11.08.2006 15:22:43
mevlanın yaşadığı şehir.konyanın ilçesi beyşehir,liler.ne güzelki kültürlerini unutmamışlar.geleçek nesilere örnek olurcasınada degişik türdede yarışmalarla süslemişler.inşallah gençlige örnek olurlar.bizim.ülkemizin kültürünü sürdürürler.türkü türkü türkiyem,kültür dolu güzel ülkem TÜRKİYEM.......sayğılarımla KÖÇEK erdal geyikçi..!