6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yerlere sigara atana ceza!

BEYŞEHİR'DE ZABITADAN SİGARA İZMARİTİ DENETLEMESİ

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yerlere sigara izmariti atılmasından kaynaklanan çevre kirliliğine karşı mücadele başlattı.

Gelen şikayetler üzerine şehir merkezinde faaliyet gösteren kahvehaneleri denetlemeye tabi tutan zabıta ekipleri, iş yerlerinin önlerinde yerlere atılan sigara izmaritlerinden kaynaklanan çevre kirliliğine karşı kahvehane sahiplerini uyardı.

Sigara yasağı nedeniyle kahvehane müşterilerinin iş yerlerinin önünde oturarak ya da ayak üstü olarak yapmaya başladıkları keyifin, izmaritlerin yerlere atılması sonrasında kirliliğe yol açtığına dikkat çeken zabıta yetkilileri, buna karşı önlem amacıyla işletmeleri denetlediklerini belirtirken, şu bilgileri verdi:

 “Bu defaki denetimlerimiz kahvehanelerin içi değil dış mekanı oldu. Kapalı mekanlarda başlayan sigara yasağının ardından özellikle kahvehanelerin önünde görülmeye başlayan kirliliğin vatandaşlarımız tarafından şikayet konusu olması üzerine harekete geçtik. Kahvehanelerin önünde ve bahçelerinde yaptığımız denetimlerde bazı işyerlerinin açık alanlarının tertemiz olduğuna şahit olduk. Bu kahvehanelerimiz yerlerin kirlenmemesi için önlem olarak işyerinin önüne çöp kutusu yerleştirmiş ve müşterilerinin izmaritleri buraya atması yönünde bir alışkanlık geliştirmiş. Benzer uygulamayı göremediğimiz mekan sahiplerini ise uyararak, kahvehane önlerine izmarit atılabilmesi için çöp kutuları yerleştirmeleri hususunda süre verdik. Bundan sonraki denetimlerimizde kahvehane önlerinde sigara izmaritinden kaynaklanan kirliliğe rastladığımız takdirde cezai işlem uygulanacağını hatırlattık.”

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 21:24:01
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 21:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?