4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Yerli Robin Hood yakalandı

Konya'da bir işyerinden çanta ve kırtasiye malzemelerini dolandırıcılık yöntemiyle aldığı iddia edilen bir kişi, çaldıkları malzemeleri tanımadığı çocuklara dağıtırken yakalandı.

İddiaya göre, olay merkez Selçuklu ilçesinde bir kırtasiye dükkanında meydana geldi. Muammer Ç. (21) kırtasiye dükkanından 3 adet çanta ile kırtasiye takımını alarak, "Biri benle gelsin ücretini otelde bulunan kredi kartıyla ödeyeyim" diyerek iş yerinden ayrıldı. İşyeri çalışanı bir kişiyle bir otele giden Muammer Ç. yolda gördüğü bir arkadaşına çantaları verdi, ardından da otele girip çıktıktan sonra kredi kartının limitinin dolduğunu söyledi. Para bekleyen işyeri çalışanı ile bir iş hanına giden Muammer Ç., kırtasiyeciye "Sen bekle paranı arkadaşımdan alıp getiriyorum" diyerek ayrılıp arka kapıdan kaçtı.

"ÇOCUKLARI SEVİNDİRMEK İSTEDİM"

Uzun süre bekleyen çalışan, şahsın gelmemesi üzerine durumu polise bildirdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri Muammer Ç.'nin eşkalini aldıktan sonra arama çalışmalarına başladı. Arama çalışmaları başlatılmasından kısa bir süre sonra eşkale benzeyen birinin tanımadığı çocuklara çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttığını gören polis Muammer Ç.'yi gözaltına aldı. Muammer Ç.,"Ben çocukları çok severim. Okullar açılıyor, çocukları sevindirmek istedim" dediği öğrenildi.

Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 12:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?