7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yeşilay'dan öğrencilere ödül

YEŞİLAY'DAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Yeşilay Derneği Konya Şubesi tarafından, sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarını anlatan resim, şiir ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Alaadin Keykubat Salonu'ndaki ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Yeşilay Derneği Konya Şubesi Başkanı Sabri Pişkin ve yönetim kurulu üyeleri ile öğrenciler katıldı. Törende konuşan Yeşilay Derneği Konya Şubesi Başkanı Sabri Pişkin, sigara, alkol ve uyuşturucunun gençlik üzerine empoze edilerek bu türlü alışkanlıkların bağımlı hale getirilmesi için her yolun denendiğini söyledi. Kapalı yerlerde sigara içme yasağını desteklediklerini kaydeden Pişkin, "Bu yasak insanı seven, insana değer veren, insanın sağlığını koruyan, pasif içiciliği asgariye indiren bir yaşam tarzını içinde barındırıyor. İnsan sağlığına önem veren, gençlerin sigara içmeye alışmalarını zorlaştıran bu yasak Türkiye'nin sosyal ve ekonomik yönden güçlenmesine yardımcı olacaktır. Türkiye'de herkesin gençliğin hedef kitlesi haline gelmesini önleyici çalışmalar içinde olması gerekir. Biz Yeşilay Derneği olarak bilgilendirici, koruyucu ve uyarıcı mahiyette çalışmalar yaparak gençliğimizi korumaya çalışıyoruz" dedi.

İSTENMEYEN HADİSELERİN TEMELİNDE ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VAR

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise, zararlı alışkanlıklara karşı insanların "acaba" demeden iradelerine sahip çıkarak yaşamını sürdürmesi gerektiğini söyledi. Şahin, toplum içinde olması istenmeyen hadiselerin temelinde mutlaka zararlı alışkanlıkların yer aldığını kaydetti. İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da, "İçki bütün kötülüklerin anasıdır" buyuran Peygamber Efendimizin buyurduğu bu gerçeğin bir kez daha ispatlandığını ifade ederek, "Gerek aile, gerek eğitim kurumları, gerekse toplumu din konusunda aydınlatmada görevli kuruluşlar zararlı alışkanlıklara karşı üzerine düşen görevi yapmalı ve yapmaktadır. Bu konuda gençlerimizi aydınlatmalıyız, bu işin tehlikelerini anlatmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında yapılan sigara, alkol ve uyuşturucunun zararlarını anlatan resim, şiir ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birincilerin tam, ikincilerin yarım, üçüncülerin ise çeyrek altınla ödüllendirildiği törenin sonundaki konferansta Selçuk Üniversitesi Öğretm Üyesi Doç. Dr. Ruhuşen Kutlu, Yeşilay Derneği Konya Şubesi Onursal Başkanı Mehmet Ali Uz ve Şube Başkanı Sabri Pişkin sigara, alkol ve uyuşturucunun zararları ve kurtuluş yollarını anlattı.

YEŞİLAY'DAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 13:19:04
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 15:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?