6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yeşildağ'da şarbon karantinası kalktı

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesinde uygulanan şarbon karantinası uygulaması sona erdi.

Yeşildağ beldesinde Eylül ayının son haftasında ortaya çıkan koyun ölümlerinin şarbondan kaynaklandığının belirlenmesi üzerine Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından yörede karantina uygulaması başlatılmış, beldeye hayvan giriş çıkışları yasaklanmıştı.

Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, bir süredir beldede devam eden şarbon karantinası uygulamasının sona erdirildiğini bildirdi. Yeşildağ ve çevresinde karantina süresince uygulanan koruyucu aşı çalışmaları sonucu bölgede hastalık belirtilerinin tamamen ortadan kalktığının tesbit edilmesi üzerine karantina uygulamasına son verildiğini belirten Karşıyaka,

“Yeşildağ'ın yanı sıra yakın çevre belde merkezi olan Kurucuova'da da karantina süresince hayvan hastalıklarına karşı yörede yaşayan besicilere eğitim çalışmaları verildi. Yeşildağ merkez ve bağlı mahallelerinde yaşayan besicilere hayvanlarını bulaşıcı hastalıklara karşı korunma yöntemleri konusunda bilgiler aktarıldı. Şarbon, şap, yanıkara ve diğer hastalıklara karşı koruyucu aşıların aksatılmadan yapılması gerektiği anlatıldı. Beyşehir bölgesindeki tüm besicilerimizi bu tür hastalıkların ortaya çıkmaması için koruyucu aşılarını yaptırmaya çağırıyoruz. Besicilerimizin yetiştirdikleri hayvanlarında gördüğü şüpheli durumları zaman geçirmeden Tarım İlçe Müdürlüğümüze bildirmelerini bekliyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 19:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?