7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yetiştirme yurdundan Pekin'de gümüşe

Pekin'de başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde halterde 48 kiloda toplam 199 kilogram kaldırarak gümüş madalya kazanan milli sporcu Sibel Özkan'ın Konya'da yetiştiği yetiştirme yurdunda sevinç ve gurur bir arada yaşanıyor.

Silkmede 88, koparmada ise 111 kiloyu kaldırarak toplamda 199 kilo ile gümüş madalya alan Sibel Özkan'ın büyüdüğü ve haltere başladığı Konya Vali Necati Çetinkaya Kız Yetiştirme Yurdu'nda öğretmenler ve yurtta kalanlar büyük sevinç yaşıyor. Sibel Özkan için yurtta bir köşe hazırlayan yurt çalışanları, hazırlanan köşede Sibel'in başarıları ile ilgili gazete haberleri ve kazandığı madalya ve ödülleri sergiliyorlar.

Sibel Özkan'ın başarısının herkes gibi kendilerini de mutlu ettiğini ve gururlandırdığını belirten Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş, Sibel'in küçük yaşta yuvaya verildiğini ve o zamandan bu yana yurtta yetiştiğini belirterek, "Bugün olimpiyatlarda gümüş madalya alması hepimizi sevindirdi ve gururlandırdı. Ancak bir yurt çocuğu olması ve yurtta yetişmesi nedeniyle bizleri ayrıca gururlandırdı. Bu noktaya gelmesinde devletimizin ona sunduğu imkanlar ve ona sahip çıkmasının büyük önemi var. Yurtta çalışan öğretmeninden hizmetlisine kadar Sibel'in başarısında emeği vardır. Sibel'in başarılarının devamını diliyorum ve Türkiye çapındaki yurtlarımızda kalan kızlarımıza da örnek olmasını istiyorum" dedi.

Yurt öğretmeni Yurdanur Naras ise, Sibel'le 5-6 yıllık bir birlikteliği olduğunu ve onu iyi tanıdığını dile getirerek, "Kendisi son derece azimli ve başarılı bir kızımızdı. Bu başarısı tesadüf değil. Çalışması ve gayreti sayesinde bu başarıyı elde etti. Ona verilen imkanları çok iyi değerlendirdi ve bizim göğsümüzü kabarttı. Onun yetiştiği yurtta çalışmaktan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Sibel Özkan, 6 yaşındayken anne ve babası ayrılmış, bakamadıkları için ailesi tarafından ilk olarak Afyon Kız Yetiştirme Yurdu'na verilmişti. Daha sonra Konya'ya gönderilen Sibel Özkan, annesinin ölümünden sonra halter sporuna başlamış ve ilk yılında milli takıma çağırılmıştı.

Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceleri bulunan Özkan, Pekin Olimpiyatları'nda toplamda 199 kilogram kaldırarak olimpiyat ikincisi oldu ve gümüş madalya almaya hak kazandı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 19:06:44
Güncelleme :9 Ağustos 2008 Cumartesi 19:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?