6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yıkım çalışmalarının startı verildi

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından başlatılan Altın Hamle Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediye tarafından devralınan Et-Balık Kurumu arazisinde yıkım işlemleri başladı.

Yıkım işlemlerinin startını düzenlediği toplantıyla veren Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, belediye olarak en büyük kentsel dönüşüm projesine imza attıklarını belirterek, "Bu projenin en önemli adımlarından bir tanesi bu arazinin kazanılması oldu. Bu arazinin kazanımı sırasında çok büyük sıkıntılar çektik ama sonunda mücadeleyi kazandık. Bugün kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk kazmayı vuruyoruz. 150 bin metrekare alanda bulunan binaların tamamı 80 gün içinde tamamen yıkılacak. Bu bölgede Türkiye'nin en güzel ve en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatmış olacağız" dedi.

Dönüşüm kapsamında bölgede bulunan vatandaşların yüzde 90'ıyla anlaşma sağlandığını da dile getiren Başkan Tuzcuoğlu, proje sonunda herkesi memnun edecek bir dönüşüme imza atacaklarını sözlerine ekledi. Konuşmasının ardından Başkan Tuzcuoğlu, ilk kazmayı vurarak projenin startını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 16:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?