7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yılın çiftçisine takdirname

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Üçpınar köyünde çiftçilik yapan Mehmet Atik, Beyşehir'de “yılın çiftçisi” seçilerek Ziraat Odası tarafından takdirname ve plaketle ödüllendirildi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Dursun Ersözlü, oda meclisi ve yönetim kurulu tarafından Beyşehir'de "yılın çiftçisi" olarak seçilen ve örnek çiftçi gösterilen Mehmet Atik'in çalışmalarından bahsetti.

Polis emeklisi iken çiftçiliğe başlayan Atik'in ürün yetiştirilemeyecek 140 dekarlık taşlık arazinin üzerini 60 santimetre toprakla doldurarak verimli bir tarım arazisi haline dönüştürdüğünü belirten Ersözlü, “Eskiden tabanı taşlık alan olan bu arazide pancar, hububat, cipslik patates, sebze ve meyve yetiştirildiğini görmek bizleri gerçekten memnun etti ve çiftçimizin sergilediği bu çalışmaya hayran kaldık. Kendisini örnek çiftçi olarak takdir ediyorum ve Beyşehir yöresindeki tüm çiftçilerimizden gelip bu araziyi görmelerini istiyorum. Bu nedenle odamız tarafından kendisini örnek alınmak üzere yılın çiftçisi olarak seçtik” dedi.

Yılın çiftçisi seçilen Mehmet Atik ise, Ziraat Odası'na kendisini ödüle layık bulmasından dolayı teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 15:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?