6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yılın ilk mahsulü borsada...

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak adlandırılan ve tahıl üretiminin yüzde 20'lik bir kısmını karşılayan Konya Ovası'nda yılın ilk mahsulü Konya Ticaret Borsası'na (KTB) geldi.

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Kaleli ve Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, yılın ilk mahsulünün alımı öncesinde dua ederek bereket diledi. Konya'nın Güneysınır ilçesinden Bilal Sürücü tarafından getirilen 500 kilogramlık buğday 5.1 TL'den Özakan Ltd. Şti. sahibi Bayram Akan tarafından satın alındı.

Meram ilçesi Bayat Köyü'nden satıcı Hasan Yörük'ün getirdiği arpa ise Matlı Yem Sanayi ve Ltd. Şti. tarafından 3 TL'ye alındı. Böylelikle Konya Ticaret Borsası yılın ilk mahsulünü almış oldu. KTB Başkanı Uğur Kaleli, bu yıl hububatta artış beklediklerini ifade ederek, "Bu yıl yağışların da bol olması ile hububatta artış bekliyoruz. Dualarla yeni sezonu açtık. Bereketli ve iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz. Yılın ilk mahsulünü getiren üreticilere geleneksel olarak hediye veriyoruz. Bu yıl da geleneksel olarak ilk ürünü satan ve alan kişilere yine çeşitli hediyeler vereceğiz" dedi. Konuşmanın ardından ilk ürünü getiren ve satın alana çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 17:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?