6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yılın son fuarı açılıyor

KONYA’DA YILIN SON FUARI AÇILIYOR

Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl organize ettikleri fuarların sonuncusunda döküm sektörünü Anadolu’da ilk kez Konya’da buluşturacaklarını söyledi.

Genel Müdürü İlhan Ersözlü, sanayi kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte Dedeman Otel’inde düzenlediği basın toplantısında yarın açılışını yapacakları Kondöküm 2009 ve Konya 3. Yan Sanayiler Fuarı hakkında bilgi verdi.

Kısa adı “Kondöküm 2009” olan Konya Döküm Teknolojileri, Kalıp, Paslanmaz Çelik ve Metaller Fuarıyla eş zamanlı düzenlenen Konya 3. Yan Sanayiler Fuarı’nın 22 Kasım tarihine kadar KTO – Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde ücretsiz ziyaret edilebileceğini kaydeden Ersözlü, fuarın sektörle ilgili firmalara canlılık getireceğini düşündüklerini bildirdi. Ersözlü, “Döküm sektöründeki firmaların yüzde 25’i Konya’da faaliyet gösteriyor. Bu fuarı gelenekselleştirerek önemli bir açığı kapatacağız. Tek salonda açacağımız fuara talebin önümüzdeki yıllarda artacağını ve diğer salonu da dolduracağını tahmin ediyoruz. Döküm sektörünü Anadolu’da ilk kez Konya’da buluşturacağız” dedi.

Ekonomik krize rağmen bu yıl fuarcılık alanında hedeflerini büyük ölçüde gerçekleştirdiklerini anlatan Genel Müdür Ersözlü, “Yıl içinde yaptığımız fuarlarla esnafa olumlu katkılarda bulunduğumuzu düşünüyorum. 2010 yılında yapacağımız fuarlarında takvimi belli oldu. Gelecek Mart ayında Tarım Fuarı ile fuarlarımız başlayacak. Yıl boyunca 12 fuar açacağız, 2 ya da 3 fuar daha ilave etmeyi planlıyoruz. Ülke gündeminde ekonomiden çok bahsedilmiyor ama bizler düzenlediğimiz fuarlarla sektördeki firmalara nefes aldırmaya çalışıyoruz. Konya’da 80 değişik sektörde üretim yapılıyor ancak ürettiğiniz ürünü tanıtmak ve pazarlamakta çok önemli. Bu tür fuarlara ilgi gösteren firmalar hem kendilerini hem de ürünlerini tanıtmış olacak” diye konuştu.

KONYA’DA YILIN SON FUARI AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 14:35:00
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 15:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?