6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yine soba yine ölüm!

AKŞEHİR'DE SOBA ZEHİRLENMESİ: 1 ÖLÜ

Konya'nın Akşehir ilçesinde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen bir kişi hayatını kaybederken, karısı hastanede tedavi altına alındı.

Olay, Altunkalem Mahallesi Dr. Aziz Perkün Caddesi 61/2 nolu evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Osman Pişken (71) ve eşi Havva Dudu Pişken'in evinden sabah saatlerinde yükselen çığlıkları duyan komşuları durumu 112 Acil Servis'e haber verdi.

Eve gelen sağlık görevlileri Osman Pişken'in hayatını kaybettiğini görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin ve Cumhuriyet Savcısı'nın incelemelerinin ardından hayatını kaybeden Osman Pişken'in cesedi otopsi yapılmak üzere Akşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaşlı çiftin ısınmak için kullandıkları soba kovasını değiştirirken, sobadan çıkardıkları kovayı ısınmak için bulundukları odada tuttukları ve muhtemelen bu kovadan çıkan karbonmonoksit gazı sebebiyle zehirlendikleri ileri sürüldü.

Yakınları daha önce de bu konuda yaşlı çifti uyardıklarını ancak çiftin bu uyarıları dikkate almadıklarını belirtti. Bu arada gazdan etkilenerek hastaneye kaldırılan Havva Dudu Pişken'in hastanedeki tedavisinin devam ettiği ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AKŞEHİR'DE SOBA ZEHİRLENMESİ: 1 ÖLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 19:37:01
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 19:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?