6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

YÖK Başkanı Özcan Konya'da

YÖK BAŞKANI ÖZCAN KONYA'DA

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan, domuz gribinin tehlikeli bir boyut alması halinde aşı başta olmak üzere gerekli tedbirleri devreye sokacaklarını söyledi.

Selçuk Üniversitesi'nin yeni eğitim öğretim yılı açılışı nedeniyle Konya'ya gelen YÖK Başkanı Özcan, ilk olarak Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret etti.

Ziyarette gazetecilerin domuz gribi dolayısıyla üniversitelerde ne gibi tedbirler alınacağı ile ilgili sorusu üzerine YÖK Başkanı Özcan, "Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen tedbirleri üniversite öğrencilerinin de almasını istiyoruz. Daha henüz web sayfamıza bununla ilgili bir şey koymadık ama bunun hazırlığı içerisindeyiz. Yakın zamanda, tehlikeli bir boyut alırsa derhal o tedbirleri devreye sokmaya çalışacağız. Ama biliyorsunuz çok da bir şey yapılamıyor; elinizi temiz tutmaktan, insanların ortak kullandığı mekanlarda el sürmemekten başka. Böyle basit tedbirleri var. Aşı gelirse belki aşı tedbirini kullanırız. Üzerinde çok ciddi bir şekilde düşünüyoruz. İnşallah ülkemizde yaygın olmaz diye ümit ediyorum. Aşıyla ilgili de söylentiler var. Yan etkileri var falan diye, kafamızda çok açık seçik değil" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Vali Aydın Nezih Doğan, YÖK Başkanı Özcan'a hediye verdi.

YÖK BAŞKANI ÖZCAN KONYA'DA
YÖK BAŞKANI ÖZCAN KONYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 11:06:04
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 12:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?