4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Yoksullar için ‘Çorba Çeşmesi'

Konya’nın Akşehir İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, sinema sanatçısı ve senarist Levent Kazak ile hazırladıkları sosyal proje kapsamında, yoksulların 24 saat ücretsiz çorba içebileceği bir lokantayı hizmete açacaklarını söyledi.


Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, yoksulların parasızlık yüzünden aç kalmasını önleyecek ‘Çorba Çeşmesi’ adı verilen proje kapsamında açılacak lokantayı, Akşehir Onur Günü olan 24 Ağustos’ta hizmete sokacaklarını söyledi.

‘Çorba Çeşmesi’nin yoksullara ücretsiz hizmet vereceğini, ancak geliri yerinde olan vatandaşların da buradan yararlanabileceğini vurgulayan Baloğlu, “Çorba Çeşmesi'ne gelen yoksul, karnını çorba ve besin değeri yüksek kepek ekmeği ile ücretsiz doyurabilecek. Burada sadece mercimek çorbası olacak. Gelir durumu iyi olanlar da çorba içecek, ancak onlar için bu hizmet ücretli olacak. Onların destek olarak vereceği her para yoksula yardım olarak geri dönecek. Aynı anda 20 kişinin çorba içebileceği yere gelenler kısa sürede karnını doyurup çıkacağı için 20 kişilik alan yeterli olacak” dedi.

Levent Kazak ise projeyle, para ile açlık arasındaki ilişkiyi ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirterek, “Çorba Çeşmesi sayesinde dilencilik ve bazı suç oranları konusunda istatistiksel bir azalma olacağını düşünüyoruz. Bu proje ülke geneline yayılırsa, yoksul her yerde karnını doyurabileceği bir ‘Çorba Çeşmesi’ bulursa önemli bir aşamayı geçmiş oluruz” diye konuştu.


DHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2007 Çarşamba 15:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?