7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Yol çalışmalarına start veriliyor

BEYŞEHİR'DE YOL ÇALIŞMALARINA START VERİLİYOR

Konya'nın Beyşehir-Derebucak ilçe karayolunun Öğretmenevi ile Yeşildağ beldesi arasında kalan bölümde bu yıl yapılacak toprak tesviye, sanat yapıları ve üst yapı yol yapım çalışmaları başladı.

AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı ile yolun yapım işini üstlenen firma tarafından çalışmaların başlaması nedeniyle Beyşehir-Derebucak Karayolu'nun 12. kilometresinde Dilayla mevkiinde bir tören düzenlendi. Törene AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Uysal, Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Derebucak Belediye Başkanı Bahattin Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, belde belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Törende bölgede başlayacak çalışmaların yanısıra, Beyşehir bölgesini yakından ilgilendiren diğer yol projesi ve çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Büyükakkaşlar, partisinin iktidara gelmesi ile birlikte yollar konusuna büyük önem verildiğini söyledi. Trafik yoğunluğunun giderek arttığı bir dönemde yolların eski haliyle kalmasının mümkün olmadığını belirten Büyükakkaşlar, yolların standardının yükseltilmesi, çift yol olmasının zaruret haline geldiğine dikkat çekti. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Uysal da, ilk olarak Beyşehir Öğretmenevi ile Yeşildağ yol ayrımındaki bölünmüş yol çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardı. Bu yolun 2 ve 3. kilometreleri arasında orta refüj tanzimi ile 7 ve 15. kilometreler arasında toprak tesviye, sanat yapıları ve üstyapı yol yapım işinin ihalesinin Nisan ayında yapıldığını belirten Uysal, ihaleyi alan firmanın 25 Mayıs'ta işe başladığını anlattı. 2010 yılında bu yol güzergahında 650 bin liralık harcama sonucunda 8.1 kilometrelik bölümünün sathi kaplama seviyesinde bölünmüş yol haline getirileceğini kaydeden Uysal, çalışmaların 1 Ekim 2010 tarihinde bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

BEYŞEHİR'DE YOL ÇALIŞMALARINA START VERİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 14:33:04
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 15:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?