6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yol güvenliği kampanyası başlıyor

Türkiye genelinde şehir içinde meydana gelen trafik kazalarında ölen yayaların sayısının fazla olması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde yol güvenliği kampanyası başlatılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde yapılan yol güvenliği kampanyasına Türkiye genelinden birçok İl Emniyet Müdürlüğü katılacak. Kampanya, 31 Ağustos tarihinde başlayacak.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü de kampanya nedeniyle yaptığı istatistik çalışmalarda, yayaların karıştığı kazaların ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkardı. Hazırlanan istatistiklere göre, şehir merkezinde kazaların 4'te 1'i yayaya çarpma olarak meydana gelirken, kazalarda ölenlerin yüzde 50'sini de yayalar oluşturuyor. Öte yandan yapılan başka bir araştırmada ise 30 kilometre hızla giden bir araç bir kişiye çarptığında, yayaların bir bacağının kırıldığı, 40 kilometreden fazla hızda birden fazla kırık meydana geldiği, 90 ile 115 kilometre hızla çarpmalarda ise bacakların koptuğu belirlenirken, kurtulma şansı da mucize olarak değerlendirildi.

Konya'da kampanya doğrultusunda karşıdan karşıya geçme konusunda yayaların uyması gereken kurallar konusunda denetimlere ağırlık verileceğini belirten Emniyet yetkilileri, "31 Ağustos tarihinde yol güvenliği kampanyasına başlayacağız. Halkımızın yoğun olduğu yerlere afişler asılacak, yayalara yönelik broşürler dağıtılarak trafik kurallarına uymaları sağlanacak. Biz halkımızın üzücü trafik kazalarına maruz kalmamaları için mutlaka güvenli geçiş yerlerini kullanmaları, bu tür yerleri zaman ve külfet kaybına yol açan yerler olarak değil, hayat kurtaran yerler olarak görmelerini istiyoruz. Karşıdan karşıya geçerken mutlaka güvenli geçiş yerleri olan alt geçit, üst geçit, yaya geçitleri, trafik ışığı bulunan yerler kullanılmalıdır. Bunların hiçbiri yoksa yola inmeden önce mutlaka sol ve sağ taraf kontrol edilmeli, araç yoksa geçiş yapılmalıdır" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 15:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?