30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Yüksek vergi veren kadınlara plaket

YÜKSEK VERGİ VEREN KADINLARA PLAKET

Konya'da, yüksek oranda vergi vererek ekonomiye katkı sağlayan kadın girişimcilere plaket verildi.

22. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Konya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda 'Özel Kutlama' programı düzenlendi.

Konya Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Özge Songül, Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan ve vergi dairesi çalışanlarının katıldığı programın açılış konuşmasını Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz yaptı.

2009 yılında küresel krizle tetiklenen ekonomik durgunluğun yerini 2010 yılında yeniden büyümeye bıraktığını, Konyalı işadamları ve mükelleflerinde ekonomiye katkılarını artırarak sürdürdüğünü söyleyen Sıtkı Aksöz, bunun sonucunda vergi gelirlerinde reel artış sağlandığına değindi. Aksöz, Konya'nın vergi gelirlerinin yüzde 19 oranında arttığını ifade ederek, "Gelir İdaresi Başkanlığımız tarafından verilen kaynak tabanlı tahsilat hedefi aşılarak hedefin oldukça üzerinde bir tahsilatın gerçekleşmesi sağlanmıştır. 2010 yılı Aralık sonu itibariyle bir önceki yıla göre, vergi gelirlerinde yaklaşık yüzde 19 artış sağlanmış ve 1 milyar 797 milyon 462 bin TL tahsilat yapılmıştır. Bu verilerle Konya, Türkiye geneli vergi gelirleri sıralamasında sürekli ilk 10 içerisinde yer alma özelliğini korumuştur" dedi.

"ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ"

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan ise, Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının özlük haklarının mutlaka iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Turan, "Hep vergi, tahsilat ve rakamsal verilerden bahsederken, bu oranlara en önemli katkısı olan Gelir İdaresi çalışanlarını unutmamak gerek. Mükellef sorunlarıyla ilgilenen ve yeterince özlük hakkına sahip olmayan çalışanlar Vergi Haftası sebebiyle kutlanması gereken en önemli kişilerdir. Meslektaşlarımızla uyum içinde işlerine devam ederken mükellef sorunlarını da en ince ayrıntısına kadar çözmeye çalışan ve her şekilde yaptığı işe saygı duyan Gelir İdaresi çalışanlarının ücretleri ve özlük haklarının kesinlikle iyileştirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

"ÇAĞIMIZIN EN ÖNEMLİ GÜCÜ; EKONOMİ"

Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli de, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada kalıcı olabilmek için gücün önemine değinerek, "Güçlü olabilmek için devletimizin sağlam gelir kaynaklarına sahip olması şarttır. Bu açıdan verginin devlet için ne kadar önemli olduğu görülmelidir. Son zamanlarda yakın coğrafyamızda yaşanan olayları hepimiz kaygıyla izliyoruz. Karışıklık yaşayan ülkelere bakıldığında, oralarda da demokrasi ve özel sektörün gelişmediğini görüyoruz. Bürokrasi, siyaset, ordu ne kadar güçlü olursa olsun bir yere kadar. Çağımızın en önemli gücü ekonomidir. Japon'un teknolojisi, Alman'ın mühendisi, Çin'in ucuz iş gücü varsa bizim de özel sektörümüz var. Güçlü demokrasi, güçlü özel sektörü ve mevcut istikrarıyla ülkemiz; bu açıdan yakın coğrafyamıza model olmuştur. Ülkemizin ekonomik, siyasal ve sosyal alanda gelişmesinde Türk özel sektörünün önemi inkar edilemez. Güzel ülkemizi zengin edecek özel sektörümüze göz bebeğimiz gibi bakılmalıdır" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak da, Konya'da Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler'in (KOBİ) girişimci ruhları sayesinde ekonomik durgunluktan erken çıktığını kaydetti. Karabacak, Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 933 büyük firmanın yanı sıra 32 bin KOBİ'nin istihdama katkısının küçümsenemeyecek kadar önemli olduğunu söyledi.

BAYAN GİRİŞİMCİLERE PLAKET

Konuşmaların ardından vergi verme bilinciyle hareket ederek ekonomik kalkınmaya katkı sunan kadın girişimcilere plaket verildi. Kadın girişimcilerin başarılarının teşvik edilmesi, topluma yaptıkları katkıların desteklenmesi ve yeni girişimci bayanlara örnek olması amacıyla yüksek oranda vergi veren kadın girişimcilere teşekkür plaketlerini, Konya Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, SGK İl Müdürü Özge Songül ve Gelir İdaresi Başkanı Sıtkı Aksöz birlikte verdi. Uzun süre Gelir İdaresi Başkanlığı'nda çalışarak kuruma destek sağlayan personele de ödül verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 17:41:04
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 18:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?