6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yumruk atmaya tahrik indirimi

Konya'da, karşılıksız çıkan 10 bin TL'lik çeki veren arkadaşını bıçaklayarak ölümüne neden olan zanlıya verilen müebbet hapis cezası, öldürdüğü kişinin kendisine yumruk atması nedeniyle 11 yıl 8 aya düşürüldü.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanık Bekir Çekilmez ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, tüm delillerin toplandığını ve tanıkların dinlendiğini belirterek savcının mütalaasını istedi.

Mütalaasında, maktul ile sanık arasında karşılıksız çekten kaynaklanan bir alacak verecek meselesi olduğunu belirten savcı, sanığın alacağını tahsil edemediği için öldürülen şahısla tartıştığını, tarafların yumruklaşmasının ardından sanığın arkadaşını 5 kez bıçaklayarak öldürdüğünü söyledi.

Savcı "kasten adam öldürmek" suçundan hakkında müebbet hapis cezası istediği sanığa 'haksız tahrik' nedeniyle 12 ile 18 yıl arasında hapis cezası verilmesini talep etti. Müşteki avukatı ise sanık hakkında 'kasten adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası verilmesini talep ederken, sanık avukatı müvekkilinin haksız tahrik altında cinayeti işlediğini ve bu nedenle cezasının indirilmesini istedi.

'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verilen Bekir Çekilmez'in cinayeti tahrik altında işlediğine karar veren mahkeme heyeti, cezanın ilk önce 14 yıla ardından sanığın duruşmadaki iyi hali de göz önüne alınarak 11 yıl 8 aya indirdiklerini açıkladı.

Olay, 25 Eylül 2008 tarihinde merkez Meram ilçesi Karakurt Mahallesi'nde bir kahvehanenin önünde meydana gelmiş, Bekir Çekilmez kahvehane içerisinde arkadaşı Mustafa Evmev ile karşılıksız çek nedeniyle tartışmaya başlamıştı. Olay sonrası kahvehaneden çıkan Bekir Çekilmez ile Mustafa Evmez'in tartışmasının devam etmesi üzerine Bekir Çekilmez Mustafa Evmez' i 5 yerinden bıçaklamış ve Mustafa Evmez olay yerinde hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 17:39:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?