6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yurdun mağdurlarına psikolojik destek

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Ankara'dan gelen özel eğitimcilerle birlikte, evlatlarını kaybeden aileler ve enkazdan kurtulan çocuklara psikososyal destek programına başlayacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde patlama sonucu çöken yurt binasında 18 kişiyi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını, yaralı kurtulan 28 kişinin ise en büyük tesellileri olduğunu ifade etti.

“Şimdi sıra yaraları sarmaya geldi” diyen Şahin, yaşanan bu büyük acıdan herkesin etkilendiğini ancak özellikle çocuklarını kaybeden aileler ve enkazdan yaralı olarak kurtarılan kız öğrencilerin bu acıyı daha fazla hissettiğini belirtti.

Bu nedenle evlatlarını kaybeden aileler ve yaralı kurtulan çocukların psikolojik desteğe ve morale daha fazla ihtiyaç duyacağını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
“Ankara'dan gelen özel eğitimcilerle birlikte, evlatlarını kaybeden aileler ve enkazdan kurtulan çocuklarımıza psikososyal destek programına başlayacağız. Ancak psikososyal müdahaleye başlayabilmemiz için olayın sıcaklığının biraz düşmesini beklememiz gerekiyor. Pazartesi günü söz konusu çalışmaya başlamayı planlıyoruz. Bu çalışmayla ilgili eylem planı hazırlayıp pazartesi günü Bakanlık yetkililerine sunacağız. Çalışmanın sonucunu rapor halinde Bakanlığa göndereceğiz.”

-GRUP TERAPİSİ ÖNERİSİ-

Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Üre ise olayın şokunu yaşamış öğrencilerle, kriz sonrasını daha çabuk atlatmaları için bir uzman grubun görüşme yapabileceğini söyledi.

Eğitimciler ve Tıp Fakültesinden 1 veya 2 psikiyatr ile oluşturulacak gruba, talep gelirse kendi fakültelerinden de öğretim üyesi desteği verebileceklerini belirten Üre, “Tıpkı deprem yaşamış insanlara olduğu gibi bu çocuklara da grup terapisi uygulanmalı. Bu terapiyle, enkazdan kurtulan çocukların dayanışmaları artar, hayata bağlanmaları yeniden sağlanır, hayatın kendileri için tuzaklarla doğru olduğunu düşünmezler” dedi.

Grup terapisi uygulamasının isabetli bir karar olacağını kaydeden Üre, bu çalışmadan doğru sonuç alınabilmesi için psikolojik danışma ekibi üyelerinin belli kriterlere göre titizlikle seçilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 11:22:48
Güncelleme :3 Ağustos 2008 Pazar 11:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?