6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yürüyen evlerle dünya turu

Üzerinde kamp çadırı bulunan son model arazi araçlarıyla dünya turuna çıkan yabancı turistler Türkiye’ye geldi.

25 araçlık konvoyla ülke ülke dolaşan İtalyan ve Alman turistler bir geceyi de Konya’nın Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Gölü kıyısında geçirdi.

Kış mevsimine kadar sürecek tur kapsamında Türkiye’ye gelen yabancı turistler, Beyşehir Gölü kıyısındaki karavan kampında mola verdi. Beyşehir Gölü’nün ünlü günbatımını izleyen ve görüntülemeye çalışan yabancı turistler, özel olarak yaptırılan ve üzerlerinde kamp çadırı olan son model arazi araçlarıyla ilgi odağı haline geldi.

Kamping alanının işletmecisi olan Kazım Göker, Almanya’da bulunan bir şirketle yaptığı anlaşma gereği, Beyşehir’in karavan turizmine ev sahipliği yapacağını söyledi. Karavan ve moto karavanlarla Beyşehir yöresine gelecek yabancı turistlerin bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunacağını anlatan Göker, anlaşma çerçevesinde yılda yaklaşık 500-600 araçlık bir karavanın ilçede konaklayacağını kaydetti.

Bu kapsamda 25 araçtan oluşan bir konvoyu Beyşehir Gölü kenarında ağırladıklarını belirten Göker, turistlerin sürüngen, akrep ve kene gibi hayvanlara karşı araçlarının üzerinde bulunan çadırlarda kaldıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 21:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?