6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Yusuf Yazır'la yola devam...

ŞEKER-İŞ ILGIN ŞUBESİ 10. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Şeker-İş Ilgın Şubesi 10. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen genel kurulda mevcut başkan Yusuf Yazır, güven tazeledi.

Ilgın Şeker Fabrikası Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen genel kurula Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, Şeker-İş Ilgın Şube Başkanı Yusuf Yazır, Pankobirlik Yönetim Kurulu üyeleri, siyasi parti, oda ve borsa temsilcileri, delegeler ve davetliler katıldı.

Divan Kurulu'nun teşekkül edilmesinin ardından konuşan Şeker-İş Ilgın Şube Başkanı Yusuf Yazır, Türkiye sanayisinin en önemli problemlerinden birisinin özelleştirme olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal kurumları olan siyasi partilerin büyük bölümünün programında özelleştirme vardır. Ancak tarıma dayalı sanayinin özelleştirilmesi doğru değildir. Ülkemizde nüfusun yüzde 30'u köylerde yaşamaktadır. Doğduğu yerde doymak isteyen insanlarımızı, AB politikaları ile kapıcı ya da odacı yapmak için kentlere göçe zorluyorlar. Üreten insanımızı tüketici toplumu haline getirmekle karşı karşıya bırakacaklar. Dolayısıyla şeker fabrikaları özelleştirilmemelidir. Ya da mülkiyet devri yerine, içerisinde üreticinin, çalışanın ve devletin yer aldığı bir model benimsenmelidir. Ancak bu yolla sermayenin tabana yayılarak bölge halkının gelir düzeyi yükselecek ve şeker fabrikalarının bacası tütmeye devam edecektir" dedi.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ise, 1980 öncesi oynanan oyunların bugün de tekrarlanmak istendiğini ifade ederek, "O zamanlar bu ülkeyi düşünen ve bu ülke için çalışan sağcı ve solcuları birbirine düşürerek, ülkeyi bölmek istediler. İnsanları kutuplara ayırarak kamplaşma oluşturdular. Şimdi de benim Kürt kökenli kardeşimle beni ayırmaya çalışıyorlar. Bu oyunlara gelmeyelim. Bizim atalarımız Çanakkale'de omuz omuza çarpışmış, kan dökmüş, şehit olmuştur. Bizi kimse asla bölemez" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okunarak oylandı. Kurul sonunda tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Yusuf Yazır ve listesi, oybirliğiyle tekrar Şeker-İş Ilgın Şube Başkanlığı'na seçildi.

ŞEKER-İŞ ILGIN ŞUBESİ 10. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
ŞEKER-İŞ ILGIN ŞUBESİ 10. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
ŞEKER-İŞ ILGIN ŞUBESİ 10. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 15:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?