4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Yuvalar leyleksiz kalmayacak

Sonbahar mevsimi nedeniyle göçebe konuklarını daha sıcak iklime sahip ülkelere uğurlayan Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Yeşildağ beldesindeki Leylekler Vadisi'nde yer alan yuvalara gerçeğinden ayırt edilmeyen maket leylekler yerleştirilecek.

Yeşildağ Belediye Başkanı Yüksel Ergun, yaz aylarında internet ortamından 24 saat süreyle izlenerek dünyaya açtıkları Leylekler Vadisi'nde ardıç ağacı üzerinde yer alan yuvaların kış mevsiminde de boş kalmaması için bir proje geliştirdiklerini söyledi.

Yuvaların internetten boş olarak izlenmemesi için gelen yoğun istekler üzerine maket leylekler imal edip bu bölgeye yerleştireceklerini belirten Ergun, “Leylekler Vadisi'ni canlı yayına verdikten sonra büyük bir ilgi ile karşılaştık. Ancak, leyleklerimiz Ağustos ayı sonlarında anavatanlarına göç etmek zorunda kalınca, buradaki yuvalar boş kaldı. İnternetten vadiyi takip edenlerden, 'nerede bu leylekler?' şeklinde sorular gelmeye başlayınca, kış mevsiminde de yuvaların boş kalmaması için buraya gerçeğinden ayırt edilmeyecek maket leylekler yerleştirmeye karar verdik. Maketler, gerçekleri ilkbahar mevsiminde dönünceye kadar yuvalarda kalacak. Maket de olsa, gerçeğinden ayırt edilemeyen bu leylekleri tüm dünyaya izlettirip, gelen isteklere cevap vermiş olacağız. Hatta ilkbahar mevsiminde mezarlık bölgesinde ardıç ağacı üzerinde bulunan bu yuvaların çevresine çardaklar kurup, meraklılarına bu leylekleri daha yakından izleme imkanı getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 16:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?