4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Zabıta, ‘ahlaksız teklif' kurbanıymış

KONYA'nın Ilgın İlçesi'ne bağlı Beykonak Belde Belediyesi'nde görev yapan zabıta memuru 46 yaşındaki Mehmet Zerek'in, 12 günce 11 kurşunla öldürülmesinin ardındaki sis perdesi aralandı.


Evli ve 3 çocuk babası olan Zerek'in komşusu 32 yaşındaki Nurgül Gültekin, soruşturmayı yürüten jandarma ekipleri tarafından cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı. Evli ve 2 çocuk annesi Nurgül Gültekin, “Sık sık beni telefonla arayarak birlikte olmak istediğini söylüyordu. Tacizleri artık canıma tak etmişti. Dayanamayıp öldürdüm” dedi.

Beykonak Belde Belediyesi'nde 12 yıldır zabıta memuru olarak görev yapan Mehmet Zerek, 31 Ağustos gecesi, eşi ve çocuklarının evde olmadığı sırada başına ve vücudunun çeşitli yerlerine 11 kurşun sıkalarak öldürülmüş olarak bulundu. Evde ve ceset üzerinde inceleme yapan jandarma ekipleri, Zerek'in ailesi ve arkadaşlarının da ifadesini aldı. Zerek'in ölmeden önce yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtlarını inceleyen jandarma, yan komşusu Nurgül Gültekin'i dün akşam saatlerinde cinayet zanlısı olarak gözaltına aldı.

Evli ve 2 çocuk annesi Gültekin, ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğini itiraf ederken, “Komşum, evli ve çocuklu olmasına rağmen sık sık hem ev telefonumu hem de cep telefonumu arayarak beni rahatsız ediyordu. Benimle birlikte olmak istediğini söylüyordu. Defalarca reddetmeme rağmen ısrarlarını sürdürdü. Eşime de korkudan bir şey söyleyememiştim. Olay günü yine beni aradı. Beni evimin bahçesine gelip bağırmakla tehdit etti. Tacizleri artık canıma tak etmişti. Evdeki 7.65 mm çapındaki tabancayı alarak evine gittim. Önce bağırıp çağırdım. Ardından da dayanamayıp silahla ateş ettim ve öldürdüm” dediği öğrenildi.

Cinayet sırasında kullanılan ve ruhsatsız olduğu öğrenilen tabanca ise Gültekin'in evinde bulundu. Gültekin, sorgusunun tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilecek.

DHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 15:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?