6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Zabıta denetimlerini sürdürüyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan alışveriş merkezleri, kasap, ekmek satışı yapılan büfe ve bakkalları denetledi.

Zabıta ekipleri, öncelikle alışveriş merkezleri ile büfe ve bakkallarda ekmeklerin gramajlarını ve hijyenik şartlara uygunluğunu kontrol etti. Umuma açık sıhhi müesseseleri de denetleyen ekipler, işyerlerinin temizliği, satılan ürünlerin kalite ve son kullanma tarihleri, resmi belge kontrolü ve ammeye ait alanların işgal edilmesi gibi konularda incelemelerde bulundu.

Denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirten Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Rahim Kesmez, "İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmayan esnafın faaliyetlerini sürdürebilmesi için en kısa sürede ruhsat alması gerekmektedir. Ayrıca işyerlerinin sağlık ve hijyen açısından gerekli şartları taşıyıp taşımadığı, ilan ve reklam vergilerini ödeyip ödemediği, hafta sonu çalışıyorsa hafta tatil ruhsatı bulunup bulunmadığı gibi hususlara dikkat ediyoruz. Eksiği bulunanları uyararak bir dahaki denetime kadar bunları gidermelerini istiyoruz. Aksi takdirde belediye encümeni tarafından 3 ile 15 gün arası işyeri kapatma cezası uygulayacağız. Esnafımızın cezalı duruma düşmemesi için görevli zabıta memurlarımızın verdiği ikazlara uymalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 11:43:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?