4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Zabıta pazarı kirletene göz açtırmıyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından üç hafta önce yeniden uygulamaya konan yerini kirleten pazarcıya kapatma cezası uygulamasının sonuç verdiği bildirildi.
 
Uygulama konusunda, bulunduğu alanı temiz tutmayan satıcılar, Pazar yerinde elinde fotoğraf makineleri ile çekim yapan zabıtalar tarafından tesbit ediliyor. Uygulamaya başlandığı ilk hafta bulunduğu alanı kirli bıraktığı için encümen kararı ile iki pazarcıya verilen kapatma cezasının ardından pazarcı esnafının daha dikkatli bir biçimde temizliğe önem verdiğinin gözlendiği belirtildi.
 
Her hafta Salı günü kurulan Pazar alanının oldukça kirli kalması ve temizlik ekiplerinin neredeyse sabaha kadar temizlik yapmak zorunda kalması nedeni ile böyle bir uygulamaya başladıklarını söyleyen Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, "Uygulamada ilk haftadan sonra netice aldık. Salı günleri maalesef temizlik işçilerimiz yalnızca Pazar alanını temizleyebiliyordu. Zaman zaman sabaha kadar yürütülen temizlik çalışmaları sırasında Pazar yerine yoğunlaşan ekiplerimiz diğer mahallelerin çöplerini almakta güçlük çekiyorlardı.
Uygulamaya geçtikten sonra yaklaşık 3 saat gibi bir sürede Pazar yerindeki temizlik çalışması sona eriyor. Biz ceza uygulamak taraftarı değiliz. Ancak herkes bulunduğu alanı iyi korumalı ve temiz tutmalı. Biz daha öncede açıkladığımız gibi yerini temiz tutan pazarcılarımızı da ödüllendireceğiz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 17:12:05
Güncelleme :26 Aralık 2006 Salı 17:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?