6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Zabıtadan etiket denetimi

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, esnaf kontrollerini sürdürüyor.

Konu ile İlgili bir açıklama yapan Karatay Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Çalık, ilçe sınırları içerisinde mutat olarak denetimlere devam ettiklerini ifade ederek, "Yapılan denetimlerde genellikle iş yeri ruhsatı, genel temizlik, sağlık muayene cüzdanlarında portör muayeneleri ve satışa sunulan ürün etiketleri üzerinde kontroller arttı" dedi.

Konya'da turizm sezonunun hareketlenmesiyle gelen turistlerin özellikle yöresel yemekleri tercih ettiğini ifade eden Mehmet Çalık, bu doğrultuda denetimlerin lokantalar ve oteller üzerinde yoğunlaştırdıklarını söyledi.

4077 sayılı tüketicinin korunmasına dair kanun çerçevesinde Karatay'da bulunan lokantalarda fiyat listesi, masa menüleri ve otel resepsiyonlarında zorunlu bulunması gereken fiyat listelerini denetlediklerini vurgulayan Çalık, "Kanun gereği satışa sunulan ürünlerde etiket takma mecburiyeti bulunuyor. Etiketlerde fiyattan ziyade satışa sunulan ürünün özelliği ve içeriğini belirtir açıklamalar bulunması zorunlu. Bu çerçevede esnafları uyarıyoruz ve eksiği bulunan iş yerlerine gerekli ikazlarda bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 16:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?