6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Zabıtadan fırınlara sıkı denetim

Konya'nın Beyşehir ilçesinde Ramazan ayı nedeniyle fırınlara yönelik denetimler sıklaştırıldı.

Beyşehir Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede ramazan pidelerinin ekmek gramajında üretilmesinin kararlaştırılmasının ardından fırınlara yönelik denetimlerini artırdı.

Fırınların 300 ve 600 gram olarak üretilmesi gereken tekli ve çiftli pidelerin gramajlarına uygun imal edilip edilmediğini tartarak yaptığı kontrollerle denetleyen zabıta ekipleri, aynı zamanda imalathanelerin hijyenik olup olmadığı ile katkı maddeleri kullanımı konusunda da denetimler yürütüyor.

Belediye Zabıta Müdürü Ali Karazeybek, Beyşehir'de gıda imalatı yapan işyerleri ile fırınlara yönelik denetimlerin rutin olarak Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri ile birlikte gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Ramazan ayı nedeniyle bu denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Haftada en az iki gün süreyle fırınlarda ramazan pidesi ile ekmeklerin gramajlarına uygun üretilip üretilmediğini kontrol ediyoruz. Şu ana kadar yaptığımız kontrollerde, düşük gramajla üretime rastlamadık. Zabıta Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın her türlü şikayetini bekliyoruz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 13:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?