6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Zabıtadan Ramazan denetimi

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi zabıta ekipleri, Ramazan ayı münasebetiyle ekmek fırınları, gıda üretimi ve satışı yapılan iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, özellikle Ramazan ayı boyunca titiz bir şekilde sürdürülecek olan denetimlerle, vatandaşların huzurlu, sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde alış veriş yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Kurallara uymayan iş yeri sahipleri hakkında yasal işlem yapılacak. Biz denetimlerimizi periyodik olarak sürdürüyoruz. Yapılan denetimler cezalandırmadan çok esnafımızı ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye ve yaşanan aksaklıkların giderilmesine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Ancak bizim ısrarlı denetim ve uyarılarımıza rağmen gerekli tedbirlerini almayanlara yasal olarak yapılması gerekenleri uyguluyoruz. Halk sağlığını tehdit eden unsurların önüne geçmek için de çalışmalarımız devam edecek'' şeklinde konuştu.

Zabıta ekipleri yaptığı denetimlerde, iş yeri çalıştırma ruhsatı, esnaf muayene cüzdanı, ekmeklerin gramajlarını inceledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 17:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?