5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Zabıtadan tarhana operasyonu!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte imal edilen tarhanalar gelişi güzel yollara serilince zabıta ekipleri tarafından toplattırıldı.

İlçe halkının vazgeçilmezleri arasında yer alan tarhana imalatı son günlerde hız kazanırken, ürünlerin kurutulması için yol ve kaldırımların işgal edilmesi tepki çekiyor.

Beyşehir Belediyesi Zabıta ekipleri yol üzerlerine serilen tarhanalar nedeniyle artan şikayetler üzerine harekete geçerken, ilkinde uyardıkları ailelerin yol üzerlerinden tarhanaları kaldırmamaları halinde cezai işlem uygulanacağı yönünde ikaz ediyor.

Bu arada, Hacıarmağan Mahallesi'nde güneş altında kurutulmak üzere bir sokak ortasına serilen tarhanalar, mahalle sakinleri ile tarhana sahipleri arasında tartışmaya neden oldu. Şikayet üzerine adrese gelen zabıta ekipleri tarhanaları sokak ortasından kaldırttı. Bir sokak sakini ile tarhana sahibi arasında yaşanan tartışma ise zabıta ekiplerinin araya girmesi ile önlendi.

Yol ortasına serilen tarhanalar nedeniyle çocuklarının evlerinin önünde oynayacak alan bulamadığından şikayet eden mahalle sakini, sokağa serilen tarhanalar nedeniyle sürücülerin geçiş yapamadığından yakındı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 18:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?