6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Zamlar etli ekmeği de vurdu

Konya'nın Türkiye genelinde bilinen en önemli damak tatlarından etli ekmeğin fiyatı, et fiyatlarındaki artış nedeniyle 6 liraya yükseldi.

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, etli ekmeğin Konyalılar için adeta bir tutku olduğunu, özellikle Konya esnafının en az haftanın bir günü ödül olarak personeline etli ekmek ısmarladığını belirtti.

Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde de büyük ilgi gören etli ekmekçilerin şu an maliyet artışı sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Karamercan, “Patentini 10 yıl önce oda olarak aldığımız etli ekmek, et fiyatlarında artış nedeniyle zamlandı” dedi.

Uzun zamandır Konya'da bir porsiyonunu 5 liradan sattıkları etli ekmeğin fiyatını, et fiyatlarındaki olağan dışı artış nedeniyle 6 liraya çıkardıklarını anlatan Karamercan, şunları kaydetti:

“Etli ekmeğin oda olarak belirlediğimiz fiyatı zaten 6 liraydı. Zor durumda kaldığımız için bu fiyat artışını yapmak zorunda kaldık. Her birinde 100 gram kaliteli etin kullanıldığı etli ekmeğin bize maliyeti 5 lirayı geçiyor. Çünkü etli ekmek için kullandığımız etin kilosunu, biz lokantacılar olarak kasaptan 25 liraya alıyoruz. Et ithalatı yapılıp, geçici de olsa et fiyatları aşağı çekilmezse etli ekmeğe zam kaçınılmaz. Üyelerimiz, zarar ettiklerini belirterek fiyatın hemen artırılmasını istedi. Ancak biz kendilerine, etlik canlı hayvan ithalatının yapılabileceğini söyleyerek, biraz daha sabretmelerini istedik. İthalat yapılır ve fiyat düşerse, zam yapmayacağız.”

MEŞHUR KONYA ETLİ DÜĞÜN PİLAVI DA ZORDA

“Bırakın etli ekmeği, et fiyatları düşmezse, ana malzeme olarak etin kullanıldığı Konya'nın geleneksel düğün pilavını bile ikram eden kalmayacak” diyen Karamercan, düğünler için kişi başına bir yıl önce 8 liradan hazırladıkları etli düğün pilavı ağırlıklı yemeğin fiyatının bu yıl 15 liraya çıkabileceğini vurguladı.
Karamercan, özellikle et ithalatının canlı hayvan şeklinde yapılmasını istediklerini, çünkü dondurulmuş ithal edilen etin lokantalarca kullanılmasının son derece zor olduğunu, bu etle pişen etli ekmek ve kebapların istenilen lezzeti vermediğini sözlerine ekledi.

...
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 09:17:54
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 09:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?