7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Zanlılar sağlık kontrolünden geçirildi

Konya'da bir kadına şantajla tecavüz ettikleri, cinayet, adam yaralama, gasp ve çek senet işleriyle uğraştıkları iddia edilen suç örgütü yönelik düzenlenen "Bozkır" operasyonunda gözaltında bulunan 26 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri 8 aydır takip ettikleri organize suç örgütüne yönelik merkezi Konya olmak üzere, Bozkır ilçesi, İstanbul, Bursa ve Aksaray'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Bozkır'da bir mutemetin öldürülmesi nedeniyle "Bozkır" ismi verilen operasyonda gözaltına alınan 29 kişiden 3'ü bilgisine başvurulduktan sonra serbest bırakılırken, 1'i kadın 26 kişi sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünün ardından hastaneden çıkan bazı şüpheliler, görüntü alan basın mensuplarına saldırmak istedi. Şüpheliler sorgularının devamı için KOM Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Suç örgütünün liderinin, sabıkalı kasa hırsızı ve adam öldürme suçundan yargılanması devam eden tutuklu sanık A.T. olduğu iddia edilirken, cezaevinde bulunan ve suç örgütüyle ilgili lider dahil 7 kişinin daha dosyada sanık olarak yer aldığı öğrenildi. Konya'da belirlenen suç örgütü üyelerinden 5 kişinin bir kadına zorla tecavüz ettiği, şantaj ve tehdit ettikleri de belirlendi.

Suç örgütünün aynı zamanda adam yaralama, gasp, çek ve senet işi yaptığını delillendirmeyi başaran polis, gerçekleştirdiği operasyonla örgütü çökertti. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise çek, senet ve çok sayıda silah ele geçirildiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 10:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?